Villa B

Woonpaviljoen in het bos

Scroll voor meer

Voor een ruig boskavel wordt een woon-paviljoen ontworpen waarin de beleving van het omringende landschap centraal staat.
De plattegrond heeft een L-vorm waarbij in het lange deel zich woonkeuken, woonkamer en master-bedroom bevinden.
Door de plattegrond van de master-bedroom iets te draaien t.o.v. de woonkamer wordt het uitzicht geoptimaliseerd en de privacy vergroot. Onder de zijvleugel met daarin kinderkamers, bijkeuken en gastenverblijf bevindt zich, half verdiept, de garage en de ontspanningsruimte. Een riante hal is het verbindende element tussen de verschillende programma onderdelen van het plan.
De begane grond en aansluitende terrassen zijn opgetild waardoor het landschap ogenschijnlijk onder het paviljoen doorloopt.
Het vanuit het bestemmingsplan verplichte hellend dak wordt ingezet als omgekeerd V-dak waardoor de dakvlakken, en de daarop geplaatste PV-panelen, uit het zicht blijven. De dakvorm zorgt, in combinatie met brede puien voor een bijzondere ruimtelijkheid. Door het tot in de luifels doorgetrokken oplopende plafond opent het interieur zich spectaculair richting bos. De keuze voor basic materialen als glas, staal, natuursteen, hout en groen dak versterken het gevoel van wonen in de natuur.

Opdrachtgever: Particulier
Status: Schetsontwerp
Projectteam: ir. Peter Groot, Lauren Voorhuijsen, Rudi Koster (MArch), Puck Groot