Grenspost Vrijstaat Thialf

Nieuwe entree Bouwspeelplaats

Scroll voor meer

Het oude complex van het voormalige zwembad Thialf is na jarenlange leegstand getransformeerd tot restaurant, werkruimte en Buitenschools opvang en vormt daarmee de nieuwe entree van bouwspeelplaats Thialf.
Alle aanpassingen en wijzigingen die de afgelopen decennia werden aangebracht zijn verwijderd en met minimale ingrepen, die aansluiten op de oorspronkelijke structuur, is het complex geschikt gemaakt voor een nieuwe toekomst. Het gebouw is tevens verduurzaamd zonder inbreuk te doen op de karakteristiek zwembad-architectuur van de jaren ’50.

Opdrachtgever: Gemeente Arnhem, Stichting Vrijstaat Thialf
Oplevering: 2015
Projectteam: ir. Peter Groot, Rudi Koster (MArch)
Aannemer: Van Wijnen - Arnhem
Adviseurs: Bartels Constructies Elst, Arnhemse Meisjes- Jet de Bruijn en Heleen van Bolderen
Fotografie: Thea van den Heuvel Fotografie
Gebruikers : Bar - Brasserie - Restaurant Thialf Sportbedrijf Arnhem Buitenschoolse opvang