PvmG -Heteren

Bedrijfsverzamelcomplex

Scroll voor meer

Bedrijfsverzamelgebouw Op een markante hoek van een bedrijventerrein is een bedrijfsverzamelgebouw gerealiseerd. Als tegenhanger van het gebruikelijke visuele geweld van opzichtige gebouwen waarin protserige entreepartijen een standaardhal opsieren en waar auto’s een stenige omgeving domineren is gekozen voor een ingetogen, stijlvolle oplossing die desalniettemin in het oog springt.

Dynamiek De bedrijfsunits zijn om-en-om georiënteerd, waardoor het complex aan alle zijden “voorkant” wordt. Bovendien verspringen ze onderling, zodat entreepatio’s ontstaan. In de verschillende entreepatio’s verschiet het complex van kleur. Deze representatieve zones halen identiteit uit hun beplanting en uit de materialen en kleuren die voor elk van deze beeldbepalende entreetuinen verschillend is. Bindmiddel tussen de units is de alles omringende schil. De aluminium gevelprofielplaten van deze schil verspringen telkens van richting. Strijklicht brengt de gevel tot leven en de zonnestand maakt het aanzicht dynamisch en tactiel.

Opdrachtgever: Kuijpers Planontwikkeling Heteren BV
Oplevering: 2009
Projectteam: ir. Peter Groot, Rudi Koster (MArch), ir. Erwin Schot
Aannemer: Kuijpers Bouw Heteren
Fotografie: Thea van den Heuvel Fotografie