PLT1-Coehoorn

Mixed-use bouwblok

Scroll voor meer

In opdracht van DID Vastgoedontwikkeling/Stichting Coehoorn Centraal werkt H²A aan een “mixed-use” bouwblok in de aan het centrum van Arnhem grenzende wijk Coehoorn. In het complex komen 24 sociale huurwoningen, 1200 m2 werkruimte voor de creatieve sector en een compacte parkeergarage. De over twee bouwlagen verdeelde werkruimten en het merendeel van de woningen zijn georiënteerd op het Coehoornpark, een groene oase op steenworp afstand van Arnhem Centraal. Grote industriële sectionaaldeuren in de houten vliesgevels verbinden op informele wijze park en werkruimten. De woningen zijn voorzien van franse balkons en hebben daarnaast aan de Zuidwest zijde van het complex boven de bedrijfsruimtes een gemeenschappelijke daktuin.
De gevels van de woningen grenzend aan de publieke ruimten zijn van bronskleurige aluminium waarin omkaderde verdiepingshoge kozijnen zijn opgenomen. De entreegevels van de woningen aan de gemeenschappelijke daktuin zijn geheel in hout uitgevoerd. De aan de tuinen van naastgelegen woningen grenzende west gevel wordt uitgevoerd in schoonwerk beton en voorzien van een raster van rvs spandraden ten behoeve van verticaal groen.

Opdrachtgever:: DID vastgoedontwikkeling / Stichting Coehoorn Centraal
Ontwerp:: Oktober 2020
Ontwerpteam:: ir. Peter Groot, Rudi Koster (March), Lauren Voorthuijsen