CPO-Cohousing

CPO-Cohousing Arnhem

Scroll voor meer

In de wijk Coehoorn, verrijst op de locatie van de voormalige “kleine Eusebius”, een woonwerk-gebouw voor CPO-Cohousing Arnhem.
Dit kloeke woon-werkgebouw presenteert zich zowel aan het Nieuwe Plein als aan het Coehoornpark met een krachtig beeld. Het complex voegt zich door middel van subtiele inspringingen in de straatwand van het Nieuwe Plein. Maat, schaal en ritmiek van de glasgevel sluiten aan bij de meer formele architectuur van de Arnhemse singels. Achter deze gevel toont zich het groene atrium met daarin, naast een deel van het gemeenschappelijk programma, ook de ontsluitingen naar de woningen. Door middel van een twee verdiepingen hoge semiopenbare doorgang is deze binnentuin verbonden met het Coehoornpark. Er zijn drie basistypes woningen (60-75-90 m2) die horizontaal of verticaal gekoppeld kunnen worden waardoor er een range van woningen mogelijk is tussen de 60 en 180 m2. Daarnaast kunnen alle types aan de parkzijde uitgebreid worden met extra woon- of buitenruimte. Deze keur aan woningtypen en -groottes geven het woonblok aan de parkzijde een dynamisch en informeel beeld dat aansluit bij de Berlijnse sfeer van Coehoorn. Op de begane grond bevindt zich naast de werkruimten ook een gemeenschappelijk programma met een klusruimte, fietsenberging, en wasserette-bar annex woonkeuken. Het atrium is een vrij programmeerbare ruimte met boven de inrit van de onder het complex gelegen parkeergarage een sculpturale trap van waaraf presentaties en voorstellingen kunnen worden bekeken. Het platform bovenaan deze trap is een co-workingspace met compacte werk-units.

Opdrachtgever: CPO-Cohousing Arnhem
Ontwerp: Mei 2020
Ontwerpteam: ir. Peter Groot, Rudi Koster (MArch), Lauren Voorthuijsen, Robbert Kleine Schaars